zaterdag 20 april 2013

Glamour-weekendje in Dubai



Afgelopen weekend waren we uitgenodigd door de general manager van Burj Al Arab voor een diner.  Een bezoekje aan het Al Muntaha restaurant op de 27ste verdieping,  zwevend 200m boven de Arabische zee… als dat niet romantisch is.

Om dit moment compleet te maken, had  mijn schatteke  mij verrast met een overnachting in het gloednieuwe  Marriott Marquis hotel. Het hotel is enkele maanden geleden geopend en staat bekend als het hoogste hotel ter wereld: 355 meter hoog. We hadden dan wel geen kamer op de bovenste verdieping maar vanop de 39ste verdieping konden we de Arabische Golf en de Burj al Arab bewonderen.  Zo konden we ons verlekkeren op een heerlijke menu die op ons te wachten stond.
Vanop onze luie stoel aan het zwembad, hadden we een mooi zicht op de Burj Khalifa (830 m) en de Burj al Arab. 


Op weg naar het restaurant dan ;-)…
Blijkbaar kan een gratis voucher van de general manager wonderen doen, want de ober vertelde ons dat we eender welk gerechten van de kaart mochten bestellen... gratis! Moeten ze ons natuurlijk geen twee keer zeggen, en dus kozen we voor de lekkerste – en duurste gerechtjes J

Onze voorgerechtjes;
Poached Foie Gras Tranche In Spicy Duck Bouillon Glazed with Citrus Reduction, Quince Apple Tatin and Tamarillo Condiment
Hand Cut Wagyu Beef Tartare, Spicy Polenta Streusel, Poached Gillardeau Oyster and Kristal Caviar

Als hoofdgerecht hadden we een portie voor 2 personen gekozen die op een mobiele barbeque werd binnengereden:

Al Muntaha Surf and Turf: Angus Fillet, Braised Brisket, Atlantic Lobster, Obsiblue Prawns and Sauce Royal
Sautéed Forestière Mushrooms
Grilled Seasonal Vegetables
Wild and Basmati Rice Pilaf

Na het kreeftje, de caviar, oester, foie gras en meer van dat lekkers was het tijd voor een dessertje J: cheesecake en een heerlijk smeuig, warm chocoladetaartje.
 
Een onvergetelijke beleving in een fantastisch kader, om nooit te vergeten.

 
Om die gastronomische ervaring verder te zetten, zijn we de volgende morgen aangeschoven aan het ontbijtbuffet van ons hotel. Kitchen 6 was de naam van het restaurant, waarbij de 6 stond voor het aantal cooking stations. Arabisch, Japans, Indisch, Engels, Continentaal en Chinees ontbijt werden voor onze neus  klaargemaakt.

Daar zaten we dan vers gebakken chocoladebroodjes te eten, met muffins die we dan doorspoelden met een Japans Miso-soepje J
 
Uitblazend van al die culinaire inspanningen, hebben we de rest van de dag doorgebracht in onze luie stoel aan het zwembad. Wat verder konden we de Burj Al Arab zien liggen, waar we ons voorstelden dat de general manager ons vervloekte nu hij 400euro armer was J

Geen opmerkingen:

Een reactie posten