maandag 19 augustus 2013

Opgevulde inktvis door mijn allerliefste keukenprins mmmm



Dit weekend wist mijn liefste schatteke me weer eens te verassen met zijn fantastische kookkunsten. Dat ik werkelijk al mijn vingertjes afgelekt heb, kan je wel zeggen, na deze wel heel geslaagde maaltijd....opgevulde inktvis. Zeker als je diezelfde dag naar de zee bent geweest, dan is dit het ultieme gerecht...waar niemand aan kan weerstaan. Hierbij een klein overzichtje hoe je dit maakt...

1) Voorbereiding
-was de inktvissen en haal de harde graat eruit
(In het lichaampje van de inktvis zit nl een harde graat, duw deze eruit.)
-leg  de tentakeltjes en het lichaampje van de inktvis apart snij de tentakeltjes van het onbruikbare deel (ogen enzo ;-)) van de inktvis.

2) Voor de marinade
-schel een goed hoopje knoflook in fijne stukjes en pers het sap van 1 limoen
-neem een schaal en leg de grote inktvislichaampjes naast elkaar in de schaal
-vermeng de inktvistentakeltjes met de knoflook en de citroen samen met wat olijfolie, kruidt met goed wat peper en zout (chili mag maar hoeft niet) en giet dit mengsel over de grote inktvislichaampjes
-laat dit mengsel een namiddag in de koelkast staan opdat de inktvis (tentakeltjes en lichaamjes) de smaak van de marinade kan opnemen

3) Voor de vulling
-snij een ajuin, een hoopje knoflook en een busseltje peterselie in kleine stukjes
- neem 2 sneetjes brood en bruineer ze in de pan tot de goed hard zijn, verkruimel ze nadien



-verhit de pan met olie en stoof de ajuintjes, de knoflook, de inktvistentakeletjes (die je uit de marinade haalt) en flambeer met een scheut baccardi (zeer belangrijk voor extra finesse aan de smaak ;-))
-voeg de tomatensaus erbij en kruid naar smaak en laat de saus al kokende wat indikken
-op het einde voeg je de peterselie toe
-laat het mengsel afkoelen en vul de inktvislichaamjes (die je uit de marinade uit de ijskast haalt) op en doe ze toe met een stokje



4) Voor het sublieme resultaat !
-bak de opgevulde inktvislichaampjes in de olijfolie en giet de marinade er overheen
-serveer met een lekkere kikkererwtensalade (bijvoorbeeld groene paprika, kikkererwten, peterselie, limoen, balsamico, olijfolie,rode paprika, kruiden, tomaatjes,...naar keuze mengen)
-en vergeet geen glaasje wijn te presenteren bij deze inktvislichaampjes die net lijken op de delicatessen van krabbenpoten en je werkelijk naar de culinaire hemel vervoeren ;-)

SMAKELIJK  en dank aan de allerliefste keukenprins xxxx

Geen opmerkingen:

Een reactie posten